Maak kennis met David, een opgewekte twintiger uit Antwerpen-zuid. In mei 2023 ging hij mee op doedagen van VDAB. Daar ontdekte hij het beroep van bekister. Tien maanden later, na een meer dan geslaagde stage bij ons kon David hier ook vast aan de slag. Net voor de zomer bracht VDAB een bezoek aan David op de werf van de nieuwe Gevangenis voor Antwerpen.

 

VDAB was benieuwd hoe het vandaag met David gaat en welke stappen hij heeft genomen op zijn weg naar zijn nieuwe job. Het inspirerende verhaal van David willen ze graag delen met andere mensen die ook interesse hebben in een job in de bouw. Neem mee een kijkje achter de schermen tijdens de opnames.

David

Het traject van David

De weg van David startte begin mei 2023, wanneer hij zich inschreef voor de doedagen van VDAB. Op de eerste dag ging David aan de slag als stellingbouwer, industrieel isoleerder en schilder. De tweede dag stonden jobs als wegenwerker en bekister op het programma. Dat laatste was echt zijn ding. In juni 2023 startte hij aan een opleiding bekister.

De laatste stap in de opleiding bekister was een stage op een lopende werf. Hiervoor bracht VDAB David in contact met ons. Na een gesprek met de werfleiding, kon David begin februari 2024 aan de slag op de werf van de Gevangenis van Antwerpen.

Na een succesvolle stage van 3,5 weken, kreeg David een vast contract aangeboden. Op 1 maart 2024 ging hij aan de slag als all-round werfmedewerker. Hierdoor gaat hij op verschillende plekken binnen de werf aan het werk, soms als bekister, maar ook als grondwerker of hij zorgt voor de werfinrichting.

Ondertussen heeft David niet stilgezeten en heeft hij zijn attest gehaald om met een hef- en hijstoestel, beter gekend als een Manitou, te mogen werken. Zijn volgende doel? Leren werken met een van de vele bouwkranen op de werf waar hij vandaag aan de slag is.

In samenwerking met De Grote Verbinding

david